Marcați
14 marinari ruşi au decedat în urma unui incendiu
3.07.2019, 11:20
14 marinari ruşi au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit la bordul unei nave de cercetări subacvatice. Tragedia s-a produs luni, 1 iulie, în Marea Barenț, în timpul unor cercetări la adâncime. Submarinul se află acum în baza militară din Severomorsk, regiunea Murmansk. Procurorii ruşi investighează circumstanţele în care au decedat marinarii.

În timpul unei întrevederi cu preşedintele Vladimir Putin, ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, a informat că, grație acţiunilor coordonate ale echipajului, s-a reuşit lichidarea incendiului, însă 14 militari s-au intoxicat cu fum. Vladimir Putin a dispus desfășurarea unei anchete minuţioase, dar şi acordarea ajutoarelor familiilor celor decedaţi.

-Nu este un vas obişnuit. Cunoaştem acest lucru, iar echipajul este unul de înaltă calificare. Conform raportului preliminar, prezentat de dumneavoastră, dintre cei 14 decedaţi, şapte au gradul de căpitan de rangul întâi, iar doi sunt eroi ai Rusiei. Este o pierdere mare pentru flotă, dar şi pentru armată. Exprim cele mai sincere condoleanţe familiilor. Trebuie să facem totul, pentru a le acorda ajutor şi sprijinul de care au nevoie.

Vladimir Putin a dispus ca ministrul Apărării să se deplaseze personal în Severomorsk, pentru a examina rapoartele, dar şi a conduce comisia de anchetă, pentru a afla cauzele exacte ale tragediei, iar la întoarcere să prezinte un raport detaliat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).