Marcați
Efectul sancțiunilor occidentale
20.06.2019, 20:09
Sancțiunile Occidentului impuse Federației Ruse au dus la reorientarea economiei ruse spre potențialul intern de producere și la dezvoltarea unor ramuri ale economiei aflate în impas. Despre asta a anunțat președintele de la Moscova, Vladimir Putin, în timpul răspunsurilor pe care le oferea cetățenilor ruși în cadrul dezbaterilor tradiționale ”Preamaia Linia”.

Potrivit experților, în urma restricțiilor occidentale, din 2014, Rusia a pierdut aproximativ 50 de miliarde de dolari, în timp ce Uniunea Europeană a pierdut 240 de miliarde, iar Statele Unite – 17. Cifrele au fost anunțate de președintele rus, Vladimir Putin, care a subliniat că diminuarea schimbului comercial va duce la reducerea locurilor de muncă în țările din Occident și la pierderea pieței rusești. Totodată, liderul de la Moscova a mai menționat că sancțiunile economice ale Occidentului au impulsionat dezvoltarea industriei constructoare de mașini, în special ramurile transportului terestru și maritim, precum și în sectorul energetic.

Mobilizarea potențialului intern a permis obținerea unor performanțe la exportul de produse agricole, a menționat Vladimir Putin.

”Vedeți, dacă, acum zece ani, îmi spunea cineva mie, sau fiecărui dintre cei prezenți în sală, că vom exporta, precum în anul trecut, produse agricole în valoare de 25,7 miliarde de dolari, atunci am fi râs în fașa celui care ar fi spus asta. Le-am fi dat mâna și le-am fi spus: ”Vă mulțumim pentru bunele intenții, dar care nu se pot realiza.” Astăzi, asta este un fapt împlinit. Mai mult, noi tindem ca, spre anul 2024, acest export agricol să constituie deja 45 de miliarde de dolari și că aceasta este o cifră realizabilă.”

Tradiționala transmisiune televizată ”Priamaia Linia” se desfășoară, în direct, a 17-a oară, având un număr al telespectarorilor unici de peste 4 milioane. Timp de patru ore, Vladimir Putin le răspunde cetățenilor ruși la întrebările care îi frământă. De obicei, este vorba despre starea sistemului de sănătate, lupta împotriva corupției, reformele din sectorul locuințelor și aviația regională.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).