Marcați
50 sportivi moldoveni vor evolua la Jocurile Europene de la Minsk
18.06.2019, 09:42
50 de sportivi moldoveni vor concura la Jocurile Europene, programate în perioada 21-30 iunie la Minsk. Deocamdată nu a fost ales portdrapelul Moldovei la ceremonia de deschidere, transmite IPN.

Moldova va avea cei mai mulți reprezentanți la Jocurile Europene de la Minsk la turneele de lupte. La stilul liber vor concura Alexandru Chirtoacă, Andrei Prepeliță, Denis Balaur, Nicolai Ceban, Samhan Jabrailov, Anastasia Nichita, Mariana Cherdivară-Eșanu, Iulia Leorda, Emilia Cîrîcu-Budeanu, iar la greco-romane vor evolua Victor Ciobanu, Igor Beșleagă și Viorel Burduja.

Din componența echipei olimpice fac parte 10 boxeri: Victor Vacula, Dorin Bucșa, Dmitri Galagoț, Vasilii Belous, Victor Carapcevschii, Andrei Chiriacov, Andrei Zatușevschii, Alexei Zavatin, Nicolae Bunescu și Cristina Cravcenco.

Speră să urce pe podium și sambiștii: Sergiu Oșlobanu, Denis Tachii, Paulina Eșanu, Mariana Donos, Sabina Artemciuc, Natalia Budeanu și Victoria Bolohan. Câte 5 sportivi au fost delegați de 3 federații. Judocanii îi au în lot pe Denis Vieru, Vadim Bunescu, Victor Sterpu, Ion Nacu și Nicon Zaboroșciuc. Ciclismul este reprezentat de Vladislav Kotoras, Cristian Railean, Veaceslav Rusnac, Andrei Vrabii și Arman Garibean. La kaiac-canoe vor evolua Oleg Tarnovschi, Oleg Nuța, Ilie Oprea, Maria Olăraș și Daniela Cociu.

La tir cu arcul nu vor lipsi participanții la Jocurile Olimpice, Dan Olaru și Alexandra Mîrca. La badminton vor evolua Cristian Savin și Vlada Gînga, care au concurat și la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires. În fine, Andrei Puțuntică reprezintă tenisul de masă, iar Andrei Alferin – tirul sportiv.

La Jocurile Europene de la Minsk vor concura peste 4000 de sportivi din 50 de țări. Din cele 15 probe Moldova va participa la 10. Țara noastră nu are reprezentanți doar la atletism, baschet, fotbal pe plajă, gimnastică și karate. La 10 genuri de sport vor fi calificări pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

La prima ediție a Jocurilor Europene, care a avut loc la Baku, în 2015, echipa olimpică a Moldovei a cucerit 3 medalii, toate la lupte – una de argint prin Piotr Ianulov și două de bronz, prin Alexandru Chirtoacă şi Svetlana Saenko.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).