Marcați
UE recunoaște noua guvernare de la Chișinău
9.06.2019, 18:07
Uniunea Europeană a recunoscut noua guvernare de la Chișinău. Potrivit unei declarații comune a înaltului reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, și comisarului pentru Politici de Vecinătate șui Extindere, Johannes Hahn, structurile de conducere de la Bruxelles au luat act de deciziile votate ieri în Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale.

Cei doi demnitari menționează că Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu Guvernul legitim, ales în mod democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și principiile fundamentale stabilite în acordul de asociere. ”Respectul față de supremația legii și democrația ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Asta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova”, se arată în declarația celor doi oficiali ai UE. Ei reiterează apelul la calm și reținere și îndeamnă la dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic, pentru găsirea unei soluții pentru actuala criză politică.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).