Marcați
Îndemnul Consiliului Europei
9.06.2019, 16:11
Și Consiliul Europei a îndemnat clasa politică de la Chișinău să respecte principiul supremației legii. Forul și-a exprimat și disponibilitatea de a le oferi autorităților de la Chișinău asistența necesară pentru implementarea reformelor.

Reprezentantul oficial al Consiliului Europei, Daniel Holtgen, a îndemnat autoritățile Moldovei să acționeze în baza normelor de drept, pentru a depăși criza politică. ”Consiliul Europei îndeamnă toate forțele politice din Moldova să acționeze responsabil și calm în situația creată. Problemele politice trebuie să fie analizate și soluționate de către reprezentanții țării aleși în mod democratic în Parlament. O mare importanță o are respectarea principiilor supremației legii, democrației și drepturilor omului. Suntem gata să ajutăm Moldova, care este membră a Consiliului Europei și Convenției Europene pentru Drepturile Omului, să desfășoare reformele necesare, inclusiv reformarea justiției și lupta împotriva corupției”, se arată în declarația reprezentantului Consiliului Europei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).