Marcați
Apel la respectarea democrației
9.06.2019, 13:59
Președintele României, Klaus Iohannis, și Guvernul de la București au îndemnat forțele politice din țara noastră să respecte democrația și statul de drept. Ei consideră că situația de criză poate fi soluționată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, doar printr-un dialog responsabil al tuturor forțelor politice.

În declarația sa, președintele României, Klaus Iohannis, îndeamnă toate forțele politice din Republica Moldova să-și asume responsabilitatea față de cetățeni, prin dialog. ”Stabilitatea Republicii Moldova este esenţială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce priveşte statul de drept şi buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său faţă de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere. Această situaţie de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forţelor politice, care trebuie să manifeste calm şi cu reţinere în această perioadă şi să acorde astfel prioritate stabilităţii politice a ţării”, se menţionează în declaraţia preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Și Guvernul României a difuzat o declarație, în care se arată îngrijorat de situația creată în Republica Moldova. ”Guvernul României urmărește îndeaproape evoluțiile politice din Republica Moldova. România, ca stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și care susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor, exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019”, se menționează în declarația guvernului român.

Guvernul României a mai precizat că cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic și care să le asigure un viitor mai bun.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).