Marcați
Mii de persoane au comemorat astăzi eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei
9.05.2016, 12:45
Cîteva mii de persoane s-au adunat astăzi la Memorialul ”Eternitate”, pentru a sărbători Ziua Victoriei și pentru a comemora pe cei, care cu propria viață au adus pacea în Moldova.

Locuitorii Chișinăului au venit la memoarial cu familiile lor,aducînd cu ei și fotografiile rudelor care au participat la Marele Război pentru Apărarea Patriei, notează bloknot-moldova.md

”Este o zi de comemorare a mulțimii de oameni, care au murit în acest război sîngeros. Ei, probabil au fost mai mari patrioți, decît suntem noi acum. Ei au avut un scop, ei au vrut binele pentru noi. Deaceea, consider că trebuie să le păstrăm veșnica amintire”, a menționat o femeie venită la Memorialul ”Eternitate”

”Uniunea Sovietică ne-a eliberat de această ciumă. Le mulțumesc veteranilor, pentru că ei ne-au dăruit nouă și nepoților noștri libertatea și fericirea. Vom aminti mereu despre această faptă eroică copiilor și nepoților noștri”, a spus un alt locuitor al Chișinăului.

Amintim că astăzi la Chișinău s-a desfășurat Marșul Victoriei, care a întrunit mii de persoane. Totodată, în premieră, în cadrul evenimentului s-a desfășurat acțiunea ”Regimentul nemuritor”.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).