Marcați
Socialiștii au depus coroane funerare lîngă tehnica NATO din PMAN
8.05.2016, 17:08
Deputați și consilieri PSRM, dar și membrii din ”Garda Tînără” au protestat astăzi împotriva expunerii tehnicii NATO în Piața Marii Adunări Naționale și prezența militarilor americani în țara noastră.

Participanții la manifestație au adus cu eicoroane funerare în memoria celor care și-au pierdut viața în urma operațiunilor militare a NATO din Siria, Libia, Iugoslavia și alte țări. Acestea au fost depuse lîngă blindatele americane.

”Constituția Republicii Moldova a fost înjosită. Legea supremă a țării prevede clar, că RM este un stat neutru. Noi nu facem parte din blocurile militare și nu vrem război. Am adus aici jerbe de flori, prin care vrem să spunem că nu am uitat de Libia, Siria, Iugoslavia și alte țări. Nu avem ambiții militare. Noi vrem să trăim în pace”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

Alesul poporului a menționat că astăzi, în toiul nopții, fără temei politic și juridic, trupele străine au intrat în Chișinău, încălcînd astfel Constituția RM.

”Considerăm că această acțiune este o încălcare grosolană a drepturilor noastre civice, și noi cerem ca pînă mîine, această tehnică să fie evacuată din piața principală a țării. În caz contrar, mîine aici vor veni mii de oameni și vor scoate această tehnică”, a adăugat deputatul.

Batrîncea a îndemnat autoritățile să nu se joace cu focul și să nu provoace populația țării.

”Ce vreți să demonstrați cu expunerea aceastei tehnici? Că în spatele acestui regim, care a furat miliarde, se află armata americană? Vreți să speriați oamenii? Nu veți reuși! NATO – afară!”, a adăugat socialistul.

La rîndul său, deputatul PSRM, Ghenadi Mitriuc susține că prin expunerea tehnicii militare a NATO, autoritățile au scuipat în cetățenii țării.

”Suntem un stat neutru, și nu vrem război!”, a adăugat deputatul PSRM.

Participanții la acțiunea de protest au scandat ”Moldova fără NATO”, ”NATO, go home!”, ”Moldova – stat independent!”.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).