Marcați
Criză politică în Israel
30.05.2019, 15:23
Parlamentul Israelului a fost dizolvat, miercuri seară, întrucât premierul în exercițiu, Benjamin Netanyahu, liderul Partidului Likud, nu a reuşit formarea unei majorități parlamentare. Moțiunea pentru dizolvarea Knessetului, prezentată de Partidul Likud, a fost aprobată miercuri seara, după o dezbatere de 12 ore. Scrutinul parlamentar anticipat este programat pentru 17 septembrie.

Benjamin Netanyahu insistase ca Avigdor Lieberman, preşedintele Partidului ”Casa noastră Israel”, să se alăture coaliţiei guvernamentale, pentru a evita alegerile parlamentare anticipate, însă acesta din urmă a respins oferta, din cauza unei dispute cu partidele ultraortodoxe. Benjamin Netanyahu, care a revendicat victoria la scrutinul parlamentar anticipat din aprilie, putea forma o coaliţie guvernamentală doar până miercuri, la miezul nopții. În contextul imposibilităţii formării unei coaliţii guvernamentale, Benjamin Netanyahu a optat pentru dizolvarea Knessetului, ceea ce îi permite să evite acordarea de către președintele ţării a mandatului de premier altui politician.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).