Marcați
Președintele lituanian spune cum vede relațiile cu Rusia
28.05.2019, 10:38
Relațiile dintre Vilnius și Moscova sînt puțin probabil să se schimbe, altfel va fi o trădare a partenerilor ucraineni, a declarat noul președinte ales al țării, Gitanas Nauseda, citat de Sputnik Lituania.

În același timp, șeful statului lituanian a menţionat necesitatea îmbunătățirii dialogului cu Minsk. În opinia sa, Lituania și Belarus ar trebui să devină vecini buni care „nu se tem să critice". Anterior, înainte de a doua rundă de alegeri, Nauseda s-a pronunţat împotriva „retoricii dure" în relațiile cu Rusia și a declarat necesitatea unei „abordări pragmatice" în dialogul cu Moscova. El a adăugat că Lituania nu poate „închide toate ferestrele cu un vecin în relații diplomatice, culturale și economice".

Luni, 27 mai, CEC-ul lituanian a anunțat victoria lui Nauseda în al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Acesta a candidat pentru preşedinţie ca membru independent. Potrivit noului șef de stat, sarcina principală o va constitui crearea condițiilor pentru bunăstarea lituanienilor. Nauseda a mai spus că prima sa vizită oficială va fi în Polonia.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).