Marcați
Condamnat la închisoare cu executare
27.05.2019, 16:11
Liderul Partidului Social Democrat din România, Liviu Dragnea, a fost condamnat astăzi la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu. Verdictul a fost pronunțat de Înalta Curte de Casație și Justiție de la București, într-un dosar intentat în urma unor angajari fictive la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din județul Teleorman, în timp ce Dragnea era președinte al consiliului județean.

Verdictul de azi al judecătorilor este definitiv și se aplică imediat. Asta înseamnă că președintele, încă în funcție, al Camerei Deputaților și al partidului aflat la guvernare fie se prezintă la Poliție, fie este ridicat și dus la penitenciar, unde va sta o vreme în carantină - fapt fără precedent în politica românească. Liviu Dragnea mai are posibilitatea să atace sentința la Curtea Constituțională, prin două căi de atac - fie contestație în anulare, fie recurs în interesul legii, însă ambele demersuri nu se pot face decât prin intermediul avocaților, în timp ce liderul PSD se va afla în închisoare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).