Marcați
Theresa May demisionează
24.05.2019, 15:47
Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunțat că demisionează din acest post, precum și de la șefia Partidului Conservator. Anunțul a fost făcut de către aceasta într-un briefing susținut astăzi. Ea și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că nu a reușit să execute voința poporului și să asigure ieșirea Marii Britanii din componența Uniunii Europene. Theresa May și-a exprimat speranța că succesorul său va conduce regatul pe calea democratică, în corespundere cu rezultatele referendumului privind Brexit.

Elementele de bază ale discursului premierului britanic, Theresa May, au fost rezultatele referendumului privind Brexit. Ea este convinsă că doleanța exprimată de popor la plebiscitul din 2016 trebuie îndeplinită.

"Anunț astăzi că demisionez din postul de șef al Partidului Conservator și Unionist, vineri 7 iunie. Faptul că nu mi-a reușit să obțin Brexitul este și va rămâne cauza regretelor mele profunde. Succesorul meu va trebui să găsească o metodă de a urma această cale a rezultatelor referendumului. Pentru asta, el sau ea va trebui să ajungă la un consens în parlament, ceea ce nu mi-a reușit mie".

Alegerea unui nou șef al Partidului Conservator, pe care acum îl conduce Theresa May, va avea loc săptămâna viitoare. Ea va rămâne însă premier interimar până la aprobarea unei noi candidaturi.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).