Marcați
Denunț împotriva lui Poroșenko
24.05.2019, 14:57
Biroul de Stat pentru Investigații al Ucrainei a înregistrat o declarație a lui Andrei Portnov, fostul șef al administrației prezidențiale din perioada lui Victor Ianukovici. Este vorba despre un denunț pe numele fostului președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, despre care Portnov afirmă că ar fi implicat în acțiuni de spălare de bani.

Anunțul a fost făcut de Portnov pe contul său Telegram. El precizează că a înregistrat o declarație privind spălarea de către Poroșenko a fondurilor furate din armată prin tranzacții cu firme din zone offshore. Fostul șef al administrației prezidențiale din perioada lui Victor Ianukovici a mai menționat că așteaptă ca Departamentul de Stat pentru Investigații să ceară în instanța de judecată arestarea conturilor lui Poroșenko. La sfârșitul lunii aprilie, în presa ucraineană au apărut informații potrivit cărora împotriva lui Poroșenko ar fi fost intentate mai multe cauze penale. Fostul președinte ucrainean ar fi suspectat de îmbogățire ilicită, luare de mită și autorizarea creării unor închisori secrete pentru Serviciului de Securitate al Ucrainei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).