Marcați
Assange riscă 170 de ani de detenție
24.05.2019, 14:55
Departamentul de Justiție al Statelor Unite a formulat 17 noi acuzații de spionaj împotriva cofondatorului Wikileaks, Julian Assange. Pentru fiecare dintre acestea, australianul, în vârstă de 47 de ani, riscă o pedeapsă maximă de 10 ani de detenţie. El este acuzat că ar fi primit și publicat în mod ilegal informații secrete. Assange a fost pus sub acuzare luna trecută, pentru că ar fi complotat cu fostul analist de informații din cadrul forțelor armate americane, Chelsea Manning, pentru a obține acces la informații secrete ale Pentagonului.

Potrivit noilor acuzații, fondatorul WikiLeaks ar fi pus în pericol siguranța națională, prin publicarea unor documente, care ar fi putut afecta Statele Unite și aliaţii acestora și i-ar fi ajutat pe adversari. De cealaltă parte, avocatul fondatorului Wikileaks, Barry Pollack, a declarat, joi, că acuzațiile la adresa clientului său îi influențează pe jurnaliști, atunci când informează publicul privind deciziile aprobate de guvernul american. Fondatorul WikiLeaks a fost arestat de autoritățile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost retras dreptul la azil politic. Assange a petrecut ultimii șapte ani în sediul Ambasadei Ecuadorului, iar acum riscă să fie extrădat în SUA, unde a fost acuzat de conspirație pentru furt de secrete militare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).