Marcați
A fost învestit noul președinte al Ucrainei
20.05.2019, 14:02
Noul președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, a fost astăzi învestit în funcție. În primul său discurs în calitate de șef de stat, el a criticat dur atât Guvernul, cât și Rada Supremă. Mai mult, liderul ucrainean a anunțat că e decis să dizolve legislativul.

Vladimir Zelenski și-a început discursul prin sublinierea faptului că funcția de președinte nu-i aparține doar lui, ci fiecărui cetățean. Prin urmare, i-a îndemnat pe conaționalii săi să manifeste responsabilitate maximă față de țară și să contribuie la prosperarea ei cu tot ce au mai bun.

Președintele Ucrainei a menționat că prima problemă ce necesită soluționare este încetarea conflictului din Donbass.

"Primul lucru pe care îl avem de făcut e oprirea conflictului. M-au întrebat, de ce voi fi gata, pentru a opri focul? Pentru ca eroii noștri să nu moară, sunt gata de orice. Sunt gata să-mi pierd și postul în schimbul păcii, dar fără ca să pierdem din teritoriul nostru. Nu noi am început acest război, dar noi trebuie să-l oprim și noi suntem gata de dialog".

În prezența oaspeților străini, șeful statului ucrainean a lansat un mesaj dur în adresa cabinetului de miniștri, căruia i-a cerut să demisioneze, iar parlamentarilor le-a transmis că este gata să dizolve Rada Supremă și să anunțe alegeri parlamentare anticipate.

Vladimir Zelenski a câștigat, în 21 aprilie, cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina în fața lui Petro Poroșenko. Actualul lider de la Kiev a obținut peste 73 la sută din voturi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).