Marcați
Trofeul Eurovision 2019 a fost câștigat de Olanda
20.05.2019, 08:25
Duncan Laurence, reprezentantul Olandei la concursul internațional de muzică Eurovision Song Contest 2019, a câștigat sâmbătă 18 mai, competiția care s-a desfășurat la Tel Aviv, Israel. Cântecul „Arcade”, interpretat de către participant, a adunat cele mai multe puncte, 492.

Potrivit rezultatelor, pe primele zece poziții, după Olanda, s-au poziționat Italia, Rusia, Elveția, Norvegia, Suedia, Azerbaidjan, Macedonia de Nord, Australia și Islanda. Juriul din Republica Moldova a acordat în acest an maximum de puncte, 12, Macedoniei de Nord.

În acest an Republica Moldova nu a reușit să se califice în finala Eurovision 2019. Reprezentanta Republicii Moldova, Anna Odobescu, cu piesa „Stay”, a evoluat în cea de-a doua semifinală, însă nu a obținut voturile necesare pentru a trece în finală. România nu s-a calificat în finală, iar Ucraina a refuzat să participe la ediția din acest an.

Olanda va fi, în 2020, țară-gazdă pentru noua ediție.

(IPN)
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).