Marcați
Тurneu de șah În Capitală
7.05.2019, 18:43
În Capitală a fost dat startul turneului de șah ”Memorialul Cebanenco - 2019”. Este a doua ediție a competiției cu normă de mare maestru internaţional, după cea organizată în februarie 1998. Confruntarea întrunește campionii Israelului, Belarus, Georgiei și României, precum și șase membri ai selecționatei Moldovei. Organizator al turneului este Federația de Șah a Moldovei, condusă de șeful statului, care i-a salutat și le-a urat succese participanților.

Pentru tinerii șahiști din țara noastră a apărut o oportunitate unică de a-i înfrunta pe campionii Olimpiadei Internaționale la Șah. Este vorba de campionul Georgiei, Baadur Jobava, campionul Israelului, Ilia Smirin, campionul Belarus, Alexei Fiodorov, și campionul României, Lucian-Costin Miron. Toți spun că școala moldovenească de șah este bine cunoscută peste hotare.

Membrii Selecționatei de Tineret la Șah a Moldovei spun că turneul le va oferi posibilitatea de a obține experiență în confruntarea cu maeștri internaționali.

Igor Dodon, care este și președintele Federației de Șah a Moldovei, i-a salutat pe participanți și le-a urat succes."Cred că este o experiență bună pentru jucătorii de șah moldoveni. Știu că turneul se va desfășura câteva zile și sunt încrezător că, grație unor astfel de turnee, șahul din Moldova se va dezvolta. Succes, noroc! Ne vom întâlni - le vom înmâna medalii celor mai puternici".

Turneul internațional ”Memorialul Cebanenco - 2019” se desfășoară în perioada 7-16 mai, în incinta Clubului republican de Șah.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).