Marcați
A doua ediție a festivalului ”Hai, haiduci!”
22.04.2019, 16:59
Peste 400 de sportivi amatori și profesioniști din țară și de peste hotare au participat la a doua ediție a Festivalului ”Hai, haiduci!”. Evenimentul s-a desfășurat, sâmbătă și duminică, la Complexul etnocultural ”Vatra”, sub patronajul președintelui țării, Igor Dodon, în contextul Anului familiei. Participanții au alergat pe distanțe de opt, 19 și 30 de kilometri. Pentru cilciști a fost pregătit un traseu cu lungimea de 30 de kilometri. La finalul competițiilor sportive a fost organizat un concert cu participarea artiștilor autohtoni.

”Hai, haiduci!” este un festival de muzică și sport, care se desfășoară în Moldova al doilea an consecutiv. La deschiderea evenimentului, Președintele Igor Dodon s-a arătat mulțumit de faptul că tot mai mulți oameni participă la aceste curse.

În prima zi a evenimentului, cei peste 70 de cicliști au avut de parcurs 30 de kilometri. Traseul a trecut prin pădure, pe teren accidentat. Sportivii spun că astfel de evenimente sunt bine-venite, deoarece promovează un stil de viață sănătos și le oferă ocazia să se afle în sânul naturii, îi ajută să fugă de rutină.

La rândul său, organizatorul Festivalului ”Hai, haiduci!”, Dmitri Voloșin, a declarat că acest eveniment are scopul de a încuraja cât mai mulți oameni să practice sportul și să renunțe la consumul excesiv de alcool și la sedentarism.

A doua zi, duminică, peste 400 de sportivi au participat o cursă de alergare. Ei au putut alege între distanțele de opt, 19 și 30 de kilometri.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).