Marcați
În capitală s-a desfașurat Campionatul Europei de Motocross printre juniori
14.04.2019, 21:29
Preşedintele Igor Dodon a participat la deschiderea Campionatului Europei de Motocross printre juniori, la categoria motociclete cu o capacitate a motorului de 65-85 cm cubi.
Evenimentul s-a desfașurat sub egida Președintelui Republicii Moldova și mai inclus Campionatul Balcanic și campionatul moldovenesc tradițional „Cupa Gagarin”.

Șeful statului I-a salutat pe toți participanții la competiții – concurenți din Republica Moldova și din alte nouă țări, inclusiv România, Ucraina, Israel. A fost apreciat nivelul înalt de prergătire al sportivilor noștri. «Mi-am exprimat încrederea că oaspeții țării noastre vor aprecia la justa valoare calitatea traseului reconstruit», - a spus preşedinte.

El le-a adresat mulțumiri organizatorilor Campionatului – Federației de Motociclism din Republica Moldova pentru pregătirea extraordinară a competiției și a anunțat despre înțelegerea preliminară de a organiza în țara noastră una dintre etapele Campionatului Mondial de Motocross din anul 2020.

Campionatul Europei în clasa MX65 a fost câștigat de bulgarul Dani Țankov. În clasa ЕМХ85 a învins ungurul Noel Zanocz. Moldoveanul Nikita Navoidarski a câștigat medalia de bronz. Campionatul Țărilor Balcanice a fost câștigat de conaționalul nostru Mihail Cociu.

presedinte.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).