Marcați
Forțele irakiene au preluat controlul unei șosele strategice de la Stat Islamic în provincia Al-Anbar
3.05.2016, 10:31
Forțele irakiene au reușit să preia controlul unei șosele strategice de la gruparea Stat Islamic în provincia Al-Anbar (vest), reducând izolarea orașului Haditha, au indicat luni surse militare, citate de AFP.

Potrivit unui comunicat al Comandamentului forțelor comune care coordonează lupta împotriva grupării extremiste Stat Islamic, acestea au preluat de la jihadiști controlul mai multor sate situate de-a lungul fluviului Eufrat.

Divizia 7-a a armatei irakiene, care înainta dinspre localitatea Al-Baghdadi spre sud, a reușit să facă joncțiunea cu forțele serviciului de contraterorism, care avansa dinspre Hit către nord.

''A fost astfel deschisă ruta între Hit și Haditha, trecând prin Al-Baghdadi, după un asediu de 18 luni, impus de către teroriștii Daesh'', se precizează în comunicat, care folosește acronimul în arabă pentru Stat Islamic.

Responsabilul militar al zonei, generalul Ali Ibrahim Daboun, a declarat pentru AFP că ''a fost străpuns asediul localităților Haditha și Al-Baghdadi după eliberarea unei autostrăzi strategice între Al-Baghdadi și Hit''.

Haditha (210 km nord-vest de Bagdad) este cel de-al treilea oraș ca mărime din vasta provincie Al-Anbar și se află în apropiere de cel de-al doilea mare baraj hidraulic al țării.

Forțele de securitate, susținute de aviația coaliției internaționale conduse de către SUA, au recucerit importante teritorii de la Stat Islamic în ultimele luni, dar jihadiștii controlează în continuare vaste zone la nord și la vest de Bagdad.

AGERPRES.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).