Marcați
Circa 400 de presupuşi militanţi islamişti, monitorizaţi online de autorităţile elveţiene
3.05.2016, 10:04
Autorităţile elveţiene monitorizează activitatea de pe reţele de socializare a circa 400 de presupuşi militanţi islamişti din ţară care ar putea reprezenta ameninţări la adresa securităţii naţionale, potrivit unui raport al Serviciul federal de informaţii NDB, transmite Reuters.

Elveţia nu constituie o ţintă principală pentru militanţii islamişti pentru că nu face parte din coaliţia internaţională care luptă împotriva unor reţelei teroriste precum Stat Islamic, dar, cu toate acestea, nivelul de ameninţări la adresa securităţii a crescut, se arată în raportul anual al NDB.

Raportul dezvăluie o fotografie în care apare un paşaport elveţian lângă o centură explozivă, fotografie care ar fi fost postată online de un presupus militant de origine elveţiană care ar fi călătorit în Orientul Mijlociu.

De asemenea, apare şi o înregistrare video aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic în care este înfăţişat steagul Elveţiei alături de alte 60 de state, posibile ţinte ale militanţilor terorişti.

"Există o posibilitate destul de mare ca atacurile în Elveţia să fie comise de indivizi care să acţioneze singuri sau de grupuri mici astfel încât atacurile să fie comise cu puţină pregătire şi efort logistic minim", avertizează raportul NDB.

Autorităţile elveţiene urmăresc îndeaproape presupuşi militanţi islamişti care se întorc în Elveţia din alte ţări, în principal din Siria. Un tribunal elveţian a condamnat luna trecută trei irakieni pentru terorism.

Parchetul federal elveţian a precizat luni că peste 60 de dosare sunt deschise pe numele unor presupuşi militanţi islamişti.

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).