Marcați
Israelul respinge propunerea Franţei de relansare a negocierilor dintre palestinieni şi israelieni
29.04.2016, 10:14
Israelul şi-a exprimat în mod formal opoziţia faţă de propunerea Franţei de a relansa negocierile dintre palestinieni şi israelieni, se arată într-un comunicat transmis joi de biroul premierului israelian şi citat de Reuters online.

"Israelul îşi menţine poziţia că cea mai bună metodă pentru a soluţiona conflictul (...) este prin negocieri bilaterale, directe", se mai afirmă în comunicatul transmis de biroul prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu.

În urmă cu o saptămână, Franţa a anunţat că plănuieşte să organizeze o conferinţă la Paris, pe 30 mai, pentru a relansa negocierile dintre palestinieni şi israelieni până la finalul acestui an.

La discuţiile programate la finalul lunii mai ar putea să includă reprezentanţi ai Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (Statele Unite, Rusia, Uniunea Europeană şi Naţiunile Unite), Ligii Arabe, Consiliului de Securitate al ONU şi alte aproximativ 20 de state.

Pe lista invitaţilor nu se află oficiali israelieni sau palestinieni, însă autorităţile palestiniene au salutat iniţiativa Franţei.

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).