Marcați
Ungaria, în apărarea creștinismului
11.01.2019, 15:40
La alegerile pentru Parlamentul European din luna mai va avea loc o confruntare оntre două civilizații - cea creștin-musulmană din Europa Occidentală și civilizația creștină din Europa Centrală. Declarația îi aparține prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, care a susținut prima sa conferință de presă din acest an. El a vorbit despre prioritățile din politica externă și a precizat că și-ar dori o victorie a forțelor antiimigrație la viitoarele alegeri, care să oprească islamizarea Europei.

Șeful guvernului ungar a declarat că alegerile europarlamentare din luna mai vor fi ”istorice”, deoarece europenii vor ajunge, în sfârşit, să aibă un cuvânt de spus în problema imigrației. Până acum, Ungaria a fost singurul stat membru al UE, care le-a dat cetăţenilor şansa de a-şi exprima opiniile privind imigraţia.

“În locul civilizaţiei europene unitare de până acum, vor exista două civilizaţii separate. Una mixtă, care îşi va construi viitorul pe convieţuirea dintre creştinism şi islam, şi alta central-europeană, care vede în viitorul Europei o civilizaţie creştină. La alegerile din luna mai, scopul Ungariei este să vadă o majoritate antiimigraţie în Parlamentul European, apoi în Comisia Europeană şi, mai târziu, în Consiliul European, unde liderii naţionali iau cele mai importante decizii pentru UE”, a spus premierul de la Budapesta, Viktor Orban.

Potrivit liderului ungar Viktor Orban, la alegerile pentru Parlamentul European se va da o bătălie între Europa de Vest, care a acceptat conviețuirea cu musulmanii, și Europa Centrală, care vrea să-și păstreze tradițiile și valorile creștine.

“Imigraţia este o chestiune de conviețuire în Europa de Vest, însă în Europa Centrală încă nu. Aici, dezbaterea este despre cum să împiedicăm apariția unei situaţii precum cea care este în Vestul Europei. Ei şi noi avem cu totul alte viziuni. Migraţia a îndepărtat mult cele două părţi ale Europei, iar acum se pune întrebarea cum putem să rămânem uniţi, dacă ne-am ales un viitor atât de diferit”, a precizat Viktor Orban.

Viktor Orban este cunoscut în Europa drept liderul care nu acceptă să primească în țara sa imigranţi musulmani. În opinia lui, invazia imigranților din Africa și Asia ameninţă cu dizolvarea identității ungare şi a celei europene. El a dispus ridicarea, în 2015, a unui gard din sârmă ghimpată de câteva sute de kilometri la graniţa cu Serbia şi Croaţia, pentru a contracara intrările de refugiaţi din Orientul Mijlociu. Totodată, Ungaria a adoptat una dintre cele mai restrictive legislaţii din Europa cu privire la imigranţi și a stabilit pedepse penale pentru cei care ajută imigranții. Viktor Orban s-a opus, de asemenea, planului de distribuire a refugiaţilor, adoptat de Uniunea Europeană, iar în 2016 a organizat un referendum la care cetățenii ungari au răspuns ”nu” la întrebarea privind acceptarea imigranților.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).