Marcați
Iarnă extremă în Europa
11.01.2019, 15:24
Iarna extremă, care a lovit Europa la început de an, a făcut deja 15 victime. Situația gravă se va menține, cel puţin, până luni. Meteorologii au emis cod roşu de ninsori în Austria şi Germania, iar alte cinci ţări, printre care şi Bulgaria, sunt sub cod portocaliu de ninsori.

Polul Nord pare să se di mutat, provizoriu, în Europa. Un restaurant situat într-o staţiune montană din Alpii austrieci a fost îngropat sub zăpadă până la acoperiş. În plin sezon turistic, 1,6 mii de kilometri de pârtii au fost închise. Alerta de avalanşă a ajuns la nivelul cinci, adică cel mai înalt, iar cei care se încumetă să schieze o fac pe propriul risc. În ultimele zile, din cauza avalanșelor au murit șapte schiori. Încă trei metri de zăpadă ar putea să se depună până în weekend, avertizează meteorologii. Mii de oameni din Austria sunt deja blocaţi în oraşele de baștină, după ce zăpada care a căzut în timpul nopţii a blocat şoselele, exact cum s-a întâmplat în Germania. În sud, în Bavaria, numai ieri s-au produs peste 150 de accidente rutiere. Germania şi Austria vor rămâne sub influenţa frontului de aer rece şi în weekend, iar codul roşu este posibil să fie prelungit. Ninsori abundente şi rafale puternice de vânt sunt aşteptate în Serbia, Bulgaria și România. Probleme sunt şi în Cehia, unde peste 9.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, din cauza zăpezii. Angajaţii unui muzeu al satului din Slovacia au intervenit pentru ca fragilele case din lemn să nu se prăbuşească sub greutatea zăpezii.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).