Marcați
Iarna pune stăpânire peste toată Europa
10.01.2019, 17:57
În Europa, iarna a provocat probleme enorme. 14 oameni au murit, pвnă acum, din cauza gerului şi ninsorilor abundente. Cea mai dificilă situaţie este în sudul Germaniei şi în Austria, unde a fost instituit cod roşu de ninsori.

Cele mai mari probleme sunt în Austria, ţară care se află aproape în întregime sub cod roşu de ninsoare, dar și în sudul Germaniei, după ce, în ultimele zile, zonele montane au fost întroienite. În unele regiuni, stratul de zăpadă a ajuns la trei metri. Sunt afectate numeroase staţiuni de schi. În cele două state, peste 1.000 de kilometri de pârtii au fost închise. Numeroase localităţi din Austria au rămas izolate de lume încă de sâmbătă, iar meteorologii avertizează că în toată zona Alpilor riscul de avalanşă este extrem de înalt.

În multe zone din Bavaria, drumurile sunt blocate sau închise, multe curse de tren au fost anulate, zeci de şcoli, grădiniţe şi licee şi-au sistat activitatea.

Vremea rea face prăpăd şi în Grecia, inclusiv Atena. Din cauza ninsorilor şi temperaturilor scăzute, numeroase şcoli de pe întregul teritori al ţării au fost închise. Cel mai frig este în nord. În oraşul Florina s-au înregistrat minus 23 de grade. Între timp, Cehia, Elveţia, Bulgaria, Finlanda şi Norvegia sunt sub cod portocaliu de ninsoare. Alte 16 ţări de pe continent sunt sub cod galben de vijelii și ninsori.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).