Marcați
43 de morți în urma atacului din Kabul
25.12.2018, 14:58
43 de oameni au murit оn urma unui atac terorist dintr-un complex guvernamental din capitala Afganistanului, Kabul. Potrivit presei internaționale, încă 10 oameni au fost răniți. Atacul a fost comis în anjun de către un grup de oameni înarmați, inclusiv cu bombe artizanale.

Unul dintre teroriști a detonat un explozibil pe care îl avea asupra sa în mașina pe care a parcat-o în fața Ministerului Lucrărilor Sociale. Ulterior, ceilalți reprezentanți ai grupării au dat buzna în sediul Direcției Naționale pentru Relațiile cu Oamenii cu Nevoi Speciale și Familiile Victimelor Războiului, unde au luat ostatici. În clădire se aflau în acel moment peste 350 de angajați. Extremiștii au detonat trei bombe și au deschis focul. După intervenția trupelor speciale, trei dintre atacatori au fost uciși, iar ostaticii au fost eliberați. În timpul operațiunii de salvare, sute de funcționari s-au baricadat în birouri. Deocamdată, atacul nu a fost revendicat de nicio grupare teroristă de pe teritoriul Afganistanului.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).