Marcați
Pe aeroportul din Chișinău a aterizat un avion militar al SUA
12.02.2016, 17:40
Pe rețele sociale au fost publicate recent mai multe poze în care se vede că un avion miliar care ar aparține Statelor Unite ale Americii a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Deocamdată, nu se cunoaște despre încărcătura care ar fi la bordul avionului american. Ultima dată un avion al SUA cu militari la bord a aterizat pe Aeroportul din Chișinău, sub pretextul ”reparației școlilor moldovenești”.

Amintim că recent la Chișinău a avut loc o întrevedere dintre adjunctul secretarului general NATO Alexander Vershbow, cu ministrul moldovean de Externe, Andrei Galbur, la care oficialii au discutat despre consolidarea parteneriatului între Alianţa Nord-Atlantică şi Chişinău.

"NATO şi statele membre NATO vor continua să ofere asistenţă Republicii Moldova în sensul înfiinţării unei armate moderne, dinamice şi echipată corespunzător, interoperabilă cu armatele altor state", se menționa în comunicatul NATO de emis după întrevederea celor doi oficiali.

Precizăm că potrivit tuturor sondajelor de opinie din ultimii ani, majoritatea cetățenilor moldoveni se pronunță împotriva aderării RM la blocul militar NATO.

"Conducerea actuală a adus Moldova la punctul critic, iar acum din nou încep să poarte discuții cu NATO. Moldova are o Constituție care prevede în mod clar statutul de neutralitate a statului nostru.

Noi nu vrem ca soldații noștri să fie trimiși la exerciții militare în Irak, Siria, Libia sau în altă parte. Noi vrem pace în Moldova noastră", a declarat anterior liderul PSRM Igor Dodon.

actualitati.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).