Marcați
RM marchează astăzi Ziua Drapelului de Stat
27.04.2016, 09:46
Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat. Cu acest prilej, în ţară vor fi organizate mai multe manifestaţii.

Drapelul Republicii Moldova este un tricolor cu benzi verticale – albastru, galben şi roşu, având proporţiile de 1:2 între lăţime şi lungime. În centru, pe fâşia de culoare galbenă, este imprimată Stema de Stat - un vultur purtând o cruce în cioc şi strângând în ghearele reprezentate ca nişte mâini un sceptru de aur şi o ramură verde de măslin. Pieptul păsării este protejat de un scut cu însemnele tradiţionale ale Moldovei medievale: capul de bour, soarele, luna şi o floare.

Acţiuni dedicate Zilei Drapelului vor fi organizate, în acest an, şi de Asociația Obștească "Onoare, Demnitate și Patrie".

Membrii organizaţiei, vor arbora, în această dimineaţă, un tricolor de 15 metri pe clădirea blocului central al Universităţii de Stat din Moldova.

Seara, sărbătoarea va fi marcată în Capitală şi printr-un marş al tricolorului. Mai mulţi voluntari vor merge prin centrul Chişinăului cu un drapel lung de 100 de metri.

Tricolorul a fost desemnat drapel oficial al Republicii Moldova de primul Parlament pe 27 aprilie 1990. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită pe 23 aprilie 2010.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).