Marcați
Preşedintele mexican a discutat cu Donald Trump despre programul comun privind migraţia
13.12.2018, 11:01
Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a discutat telefonic cu preşedintele american Donald Trump miercuri despre problema migraţiei, a declarat acesta într-un mesaj postat pe Twitter, relatează Reuters.

Cei doi lideri au discutat despre posibilitatea creării unui program comun pentru dezvoltarea şi crearea de locuri de muncă în America Centrală şi Mexic, a declarat Lopez Obrador.

Mii de migranţi trăiesc în adăposturi aglomerate şi în tabere în oraşul de graniţă Tijuana după ce au călătorit din America Centrală pentru a scăpa de sărăcie şi violenţă. Este posibil să fie nevoiţi să aştepte săptămâni sau luni pentru a cere azil în Statele Unite.

Imigraţia ilegală a reprezentat o temă centrală a campaniei prezidenţiale a lui Trump şi a invocat în mod repetat problema înainte de alegerile din 6 noiembrie şi a detaşat aproximativ 5.800 de militari la graniţă.

MEDIAFAX

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).