Marcați
Donald Tusk se va întâlni marţi cu Theresa May pentru discuţii privind acordul de Brexit
11.12.2018, 13:27
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, se va întâlni marţi după-amiază, la ora Bruxellesului 17:00 (ora României, 18:00), cu premierul britanic Theresa May, pentru discuţii privind acordul de Brexit, informează agenţia Reuters.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, vizitează mai multe capitale europene în încercarea de a renegocia aspecte ale acordului de Brexit, în special cele privind situaţia frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, pentru evitarea introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici.

Pe lângă Tusk, May urmează să se mai întâlnească cu premierul Olandei, Mark Rutte, şi cu cancelarul german Angela Merkel, dar şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

MEDIAFAX

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).