Marcați
Bisericile, pregătite de Paști
27.04.2016, 12:34
Pregătirile de Paști sunt pe ultima sută de metri. Angajații Departamentului Situațiilor Excepționale au încheiat verificările în biserici și cimitire, pentru a preveni izbucnirea incendiilor. Responsabilii de la Primăria Capitalei dau asigurări că toate serviciile municipale sunt pregătite să intervină în cazuri excepționale.

Potrivit şefului adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale a Capitalei, verificări au fost efectuate în toate cele 117 biserici din oraș. Conducerea instituției a vrut să delege câte un angajat în fiecare biserică biserică, în noaptea Învierii, însă nu dispune de suficient personal. Autoritățile dau asigurări că, în cazuri excepționale, serviciile municipale vor interveni prompt. Oamenii sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile securității antiincendiu.

”Am verificat toate bisericile de pe teritoriul municipiului Chișinău. Sunt 117 la număr. La toate au fost înmânate prescripții și înaintate măsuri de prevenire a încendiilor. Persoanele să fie mai precaute, când aprind lumânări în biserici să fie mai atenți cu cei din jur”, a declarat șeful adjunct al Direcţiei Situații Excepționale a Capitalei, Liviu Mîrzenco.

”Atâta timp cât stăm lângă morminte stăm cu lumânările aprinse. O rugăminte mare către toți cetățenii, când plecați, să stingeți lumânările, pentru că rămân acele compoziții florale din flori sintetice care foarte repede se aprind”, a menționat Ludmila Boțan, directorul Î.M. ”Combinatul servicii funerare”.

Autoritățile Capitalei susțin că, în câteva zile, vor încheia lucrările de salubrizare și amenajare și vor instala elementele decorative pascale.

”Iluminatul public la biserici, cimitire și străzi adiacente, dar și iluminatul decorativ este restabilit. Suntem gata pentru sărbători”, susține directorul Întreprinderii Municipale „Lumteh", Nicolae Vereșco.

Responsabilii de la primărie susțin că au încheiat lucrările de salubrizare în parcuri și în zonele de odihnă. De asemenea, în ajunul sărbătorilor pascale, în Chișinău ar putea fi puse în funcțiune șase fântâni arteziene.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).