Marcați
Brazilia: 11 morți în ultimii trei ani pe șantierele pentru Jocurile Olimpice (raport oficial)
26.04.2016, 10:22
În total, 11 muncitori și-au pierdut viața între 2013 și 2016 la Rio de Janeiro pe șantierele pentru Jocurile Olimpice, a anunțat luni inspecția muncii din statul Rio, citată de AFP.

"Este un număr îngrijorător. Cu începere din 2013, s-au înregistrat 11 morți în jurul lucrărilor olimpice", între instalațiile pentru JO și transformările urbane cum ar fi lucrări la artere rutiere și muzee, a afirmat responsabilul pentru inspecția muncii, Robson Leite.

"Cu ocazia lucrărilor pentru Mondialul de fotbal din 2014, au fost opt morți în toată Brazilia (12 orașe gazdă) și numai la Rio avem 11 morți", a menționat Robson Leite.

Numărul total al victimelor pentru Rio-2016 se regăsește în paginile unui raport dat publicității luni de inspecția muncii cu scopul de "a atrage atenția pentru a sensibiliza autoritățile în legătură cu securitatea muncii și a evita noi accidente", a adăugat el.

Unele șantiere pentru Jocurile Olimpice din 2016, cum este noua linie de metrou unde au murit trei muncitori, sunt în întârziere, iar inspecția muncii și-a exprimat îngrijorarea că accelerarea lucrărilor va provoca noi victime.

"Nu trebuie ca muncitorii să aibă zile extenuante. Vom suspenda șantierele", dacă se va întâmpla așa ceva, a atras atenția Robson Leite.

AGERPRES.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).