Marcați
Un nou termen promis de autoritățile municipale pentru finalizarea lucrărilor de reparație a bulevardului Negruzzi
25.04.2016, 16:01
Autoritățile Capitalei au anunțat că intenționează să pună capăt dezastrului de pe bulevardul Negruzzi, până la sfârșitul lunii mai. Acesta este noul termen stabilit pentru finalizarea lucrărilor. Atunci va fi scos gardul de protecție și ar putea fi reluată circulația în ambele sensuri pe bulevard. Asta nu înseamnă, însă, că nu vor mai exista ambuteiaje. Accesul urmează să fie limitat în continuare, deoarece muncitorii vor trece la următoarea etapă a lucrărilor, cea de aplicare a asfaltului.

În cadrul ședinței operative a primăriei, șeful Direcției Transport Public s-a grăbit să anunțe că lucrările în pasajul subteran al străzii vor fi încheiate în termen de două săptămâni. Avântul lui Gamrețki de a se lansa în noi promisiuni a fost, însă, temperat de viceprimarul Nistor Grozavu.

”Sperăm că Negruzzi în timp de două-trei săptămâni deja va fi finalizată, adică vom trece la etapa de frezare. Următoarea etapă de lucrări va fi finalizarea părții drepte, conform proiectului de trotuar și începerea amenajării locurilor de parcare”, a declarat Gamrețki.

”Haideți să o spunem altfel, până la sfârșitul lunii mai. Să luăm în considerație și timpul, dar dacă va fi, cum spuneți dumneavoastră, pe la data de 20, va fi cu mult mai bine”, i-a replicat viceprimarul Nistor Grozavu.

Chiar dacă gropile săpate vor fi astupate, lucrările nu sunt pe sfârșite. Autoritățile ar putea pune, din nou, la grea încercare nervii șoferilor, dar și ai pietonilor, deoarece lucrările vor continua.

”Anume la sfârșitul lunii mai urmează să fie scos gradul de protecție. Înainte de aplicare a îmbrăcăminții rutiere cel puțin troleibuzele vor putea circula și în cealaltă direcție și se va descărca puțin viaducul. Strada va fi redeschisă doar după ce va fi aplicat primul strat a îmbrăcămintei rutiere”, a menționat Grozavu.

Săptămâna trecută, ploaia a făcut ravagii pe bulevardul Negruzzi. Mai multe guri de canalizare au cedat, iar din această cauză, pe șantier s-a format o "casacadă". Șuvoiul de ape, care a curs în gropile săpate de muncitori, l-au amuzat pe primarul general al Capitalei, însă i-a îngrijorat pe locuitorii din acea zonă. Ei se tem că, din cauza gropilor gigantice, săpate de muncitori, și scurgerilor de ape, o porțiune a carosabilului ar putea să se prăbușească. Lucrările interminabile pe strada Negruzzi au provocat până acum pierderi de sute de mii de lei antreprenorilor care au sediile pe aceste adrese. Reparația pe acest bulevard a început în luna iulie a anului trecut. Atunci, primarul Dorin Chirtoacă promitea că lucrările se vor încheia în câteva luni, adică, până în toamna anului trecut. Termenul nu a fost, însă, respectat, iar data încheierii lucrărilor a fost modificată de mai multe ori. Între timp, bulevardul Negruzzi arată ca după război: sunt săpate cratere adânci, aduse mormane de nisip, iar pe o bandă este oprită și până acum circulația transportului public.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).