Marcați
Insecuritatea pune stăpînire pe Europa
12.09.2018, 13:08
Refugiații continuă să comită crime în toată Europa. Numai în ultimele două zile au fost raportate două atacuri la Paris, un omor la București și altul în orașul german Köthen. Totodată, Grecia este șocată după ce un migrant pakistanez a violat în băiat de 14 ani din orașul Corint.

Pakistanezul de 31 de ani a fost arestat de poliția grecească. El este acuzat că a violat copilul în timp ce mama acestuia se afla la muncă. Victima i-a povestit ulterior despre comportamentul pakistanezului, iar femeia a alertat poliția. Autoritățile elene spun că, în timpul anchetei, copilul a fost examinat de un specialist, care a confirmat că acesta a fost abuzat sexual. Migrantul riscă ani de pușcărie în Grecia.

Între timp, Parisul a devenit victima unor scene de violență comise de un migrant afgan și unul irakian. Luni dimineață, refugiatul din Irak a fost reținut de poliția din sectorul 11 al Parisului. Acesta l-a înjunghiat pe un poștaș cu o foarfecă în gât, iar după asta a încercat să atace și alți oameni din apropiere. Atacul a fost comis la doar 12 ore după ce un cetățean afgan a sărit în stradă cu un cuțit și a înjunghiat șapte oameni într-o suburbie a Parisului.

Patru dintre persoanele înjunghiate, inclusiv doi cetățeni britanici, sunt în stare gravă. Atacatorul a fost de polițiști, care au declarat că nu există indicii care să sugereze că ar fi vorba despre un atac terorist. Tot duminică, Germania, care încă nu și-a revenit după omorul comis de către doi migranți din Siria și Irak, a fost zguduită de o nouă crimă. Un tânăr de 22 de ani a fost omorât în bătaie de către doi refugiați. Totul s-a întâmplat în plină zi, sub ochii vecinilor.

În scurt timp, forțele de ordine i-au reținut pe cei doi atacatori. Este vorba de tineri din Afganistan cu vârste de 18 și 20 de ani. Unul dintre ei mai este suspectat de furt și vătămare corporală gravă. Crima a alimentat și mai mult revolta socială din Germania. Orașul Kothen este cuprins de proteste deja a treia zi, iar pe alocuri lucrurile scapă de sub controlul autorităților. Ieri, cinci automobile au fost incendiate de către necunoscuți, iar în localitate s-au concentrat reprezentanți ai partidelor de extremă dreapta, care condamnă politica migraționistă a guvernului Merkel și îi îndeamnă pe oameni la acțiuni hotărâte împotriva autorităților. La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc și prima crimă a unui migrant în România. Un cetățean sirian este principalul suspect în cazul unei femei ucise în cartierul Militari din București. S-a întâmplat sâmbătă noaptea, într-o vilă în care victima lucra ca menajeră. Femeia a fost găsită cu urme de lovituri în zona capului şi tăieturi pe corp, fiind acoperită cu mai multe obiecte haine incendiate. Sirianul a fost arestat și urmează să fie judecat pentru omor și viol.

Statisticile europene arată că valul masiv de migrație din ultimii ani a dus la creşterea nivelului infracțional la cote îngrijorătoare. Experții europeni spun că printre consecinţe sunt ameninţările la adresa democraţiei şi statului de drept, precum şi atentarea la drepturile omului. Mai mult, Europa devine un spațiu în care insecuritatea individului devine tot mai evidentă. În spațiul Schengen, oamenii pot circula liber, fără controale la frontierele interne, însă fluxul de migranți le-a determinat pe unele state să reintroducă, provizoriu, controalele la frontiere.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).