Marcați
Peste un milion de persoane au fost evacuate în Statele Unite din cauza uraganului Florence
11.09.2018, 10:43
Peste un milion de persoane din statul Carolina de Sud au fost evacuate luni, din cauza apropierii uraganului Florence, care va afecta şi statele Carolina de Nord şi Virginia, unde autorităţile au declarat stare de urgenţă, relatează BBC.

Uraganul Florence este posibil să devină cel mai puternic uragan care a lovit coasta de est a Statelor Unite în ultimii zeci de ani.

Momentan, Florence este un uragan în categoria patru, fiind însoţit de vânturi de peste 130 de kilometri pe oră. Meteorologii se aşteaptă ca uraganul să ajungă în cele trei state marţi şi să fie reîncadrat la categoria cinci.

Uraganul se afla luni dimineaţă la aproximativ 2.000 de kilometri sud de Carolina de Nord şi iniţial a fost încadrat în categoria doi.

Ultimul uragan major care a lovit regiunile a fost Hugo, care a provocat daune materiale în valoare de şapte miliarde de dolari şi a provocat moartea a 49 de persoane în anul 1989.

Autorităţile se tem de posibile inundaţii majore.

MEDIAFAX

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).