Marcați
Conflict violent între echipaje de pescuit franceze şi britanice într-un supranumit "Război al scoicilor"
30.08.2018, 13:24
Echipajele a cel puţin 40 de bărci de pescuit franceze şi cinci bărci britanice au intrat în conflict în noaptea de luni spre marţi, în apropierea coastei Normandiei din nordul Franţei, pe motiv că britanicii au un „avantaj incorect” în pescuirea de scoici, relatează BBC şi The New York Times.

Echipajele bărcilor au ciocnit ambarcaţiunile şi au aruncat cu pietre şi obiecte contondente.

Un oficial francez a declarat că nicio persoană nu a fost rănită în timpul conflictului, dar a catalogat incidentul ca fiind „extrem de periculos”.

Pescarii francezi sunt nemulţumiţi de faptul că bărcile de pescuit britanice au un avantaj incorect. Guvernul Franţei nu permite pescuirea de scoici până la începutul lunii octombrie, pentru a nu pune în pericol specia, interdicţie inexistentă în Marea Britanie.

Comisia Europeană a transmis Franţei şi Marii Britanii să găsească urgent o soluţie pe cale amiabilă.

Guvernul Marii Britanii a transmis că discută cu autorităţile franceze pentru a se asigura că incidentul nu se va mai repeta.

De asemenea, ministrul Mediului din Marea Britanie a transmis că cele cinci bărci pescuiau ilegal.

Autorităţile din Franţa au anunţat că vor trimite mai multe ambarcaţiuni ale poliţiei în zonă pentru a preveni alte conflicte.

„Am trimis o ambarcaţiune a poliţiei pentru a opri conflictul. Vom trimite mai multe pe viitor”, a declarat Ingrid Parrot, oficial local.

MEDIAFAX

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).