Marcați
Atac cu BOMBĂ: Doi oameni au murit şi alte 37 de persoane au fost rănite la un festival stradal din Filipine
29.08.2018, 11:57
Doi oameni au murit şi alte 37 de persoane au fost rănite la un festival stradal din sudul Filipinelor, de o bombă de casă ascunsă sub o motocicletă, au declarat oficialii de securitate, acestea fiind ultimele tulburări dintr-o regiune predispusă militantismului, relaetază Reuters.

Explozia a avut loc în faţa unui stand de îmbrăcăminte de-a lungul unei autostrăzi din Isulan, în provincia Sultan Kudarat, unde avea loc un festival.

O investigaţie se află în curs de desfăşurare şi nu există deocamdată o revendicare a atacului, potrivit poliţiei.

Provincia se află pe cea de-a doua cea mai mare insulă din Filipine, Mindanao, fiind afectată timp de decenii de revolte maoiste şi separatiste care au dat naştere la banditism şi la influenţa unui grup aparţinând reţelei Stat Islamic.

Arvin Encinas, purtător de cuvânt al Diviziei 6 Infanterie a armatei, a declarat că Bangsamoro Islamic Freedom Fighters (BIFF), un grup armat care a promis credinţă faţă de Statul Islamic, este suspectat ca fiind în spatele atacului.

Acest atac vine la o lună după ce un dispozitiv a fost detonat într-o camionetă oprită la un punct de control de pe insula Basilan, unde au murit 11 persoane, inclusiv patru civili.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).