Marcați
MONDIAL FĂRĂ DOPAJ
13.07.2018, 14:43
Federaţia internaţională de fotbal, organizatoarea Cupei Mondiale 2018 din Rusia, a anunţat că toate testele antidoping efectuate înainte şi în timpul competiţiei, în total peste 2.000 de controale, s-au dovedit negative.

Începând din luna ianuarie, 2.037 de controale au fost efectuate de către FIFA, instanţele antidoping ale ţărilor implicate şi confederaţiilor, în cadrul "celui mai cuprinzător program creat vreodată pentru o Cupă Mondială". Fiecare jucător din cadrul celor 32 de selecţionate participante a fost supus controlat înaintea competiţiei, în cadrul testelor inopinate, în afara celor efectuate în timpul turneului, imediat după meciuri şi în zilele de repaus, adaugă FIFA. Echipele calificate în semifinale - Franţa, Belgia, Anglia şi Croaţia - au fost testate în medie de 4 ori începând din luna ianuarie şi până la opt ori, în cazul anumitor jucători. "Toate eşantioanele prelevate au fost analizate în laboratoarele acreditate de către AMA (Agenţia Mondială Antidoping), majoritatea dintre ele - şi în special toate eşantioanele recoltate în timpul competiţiei - fiind analizate de laboratorul de la Lausanne, în Elveţia", se mai arată în comunicatul FIFA.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).