Marcați
Ion Dosca – campion național al jocurilor de dame pentru a 18-a oară
30.05.2018, 10:36
Marele maestru internațional al jocurilor de dame Ion Dosca a devenit pentru a 18-a oară campion al Republicii Moldova. Astfel, jucătorul s-a calificat pentru următorul campionat european de dame, care se va desfășura în septembrie în Bulgaria.

Solicitat de IPN, Ion Dosca a declarat că este plăcut să fii campion al țării, mai ales că este pentru a 18-a oară. Mai mult, acest fapt îi permite să reprezinte Republica Moldova la următorul campionat european.

Pe locul II s-a clasat Elena Scovitina, care este de trei ori campioană mondială între femei, iar pe locul III – Alexei Dolgopolov. În programul rapid, rezultatele au fost aceleași ca și în programul clasic: aurul i-a revenit lui Ion Dosca, argintul – Elenei Scovitina și bronzul – lui Dolgopolov. În programul blitz, aurul a fost obținut de Ion Dosca, argintul – Marcel Ursu, student la liceul de pe lângă Academia de Științe a Moldovei, iar bronzul – Alexei Dolgopolov.

Ion Dosca este considerat cel mai galonat jucător moldovean. Este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000).
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).