Marcați
Igor Dodon a prezidat Adunarea Generală a Federației de Șah din Moldova
19.05.2018, 14:21
În calitate de președinte al Federației de Șah din Moldova, am prezidat astăzi Adunarea Generală a Federației în cadrul căreia a fost făcut bilanțul activității pentru anul trecut și fixate prioritățile pentru perioada imediat următoare.

În ratingul FIDE, Republica Moldova ocupă locul 46 din 179 de state.

Pe parcursul a 7 ani de cînd am preluat funcția de președinte al Federației, au fost înregistrate mai multe succese. Astfel, doar pe parcursul anului trecut au fost organizate peste 50 de turnee locale și regionale. Șahiștii noștri au participat la 24 de competiții internaționale în cadrul cărora au obținut rezultate remarcabile. Totodată, în prezent, Federația întrunește 33 de cluburi și asociații pe întreg teritoriul țării.

Pentru anul curent, federația preconizează să organizeze 60 de competiții naționale iar șahiștii noștri să participe la 30 de competiții internaționale, și în special, la Olimpiada Mondială de Șah, de la Batumi (Georgia) care se va desfășura concomitent cu Congresul FIDE, la care voi participa în calitate de președinte al Federației de șah.

O sarcină primordială rămîne implementarea șahului în școală și propagarea acestui sport în rîndurile copiilor. Sunt mîndru de reușitele obținute de șahiștii moldoveni, iar în calitate de Președinte al Federației de șah a Republicii Moldova voi depune noi eforturi ca palmaresul acestora să continue.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).