Marcați
Sergiu Bargan este învingătorul turneului Cupa Federației de Șah
30.04.2018, 10:33
Învingătorul turneului Cupa Federației de Șah din acest an a devenit maestrul internațional Sergiu Bargan, ex-campion al Republicii Moldova la șah. Competiția, care s-a desfășurat în perioada 25-29 aprilie în incinta Clubului de Șah din capitală, a întrunit 54 de jucători, dintre care 52 cu rating Elo FIDE, zece maeștri în sport, transmite IPN.

Sergiu Bargan a acumulat șapte puncte din nouă posibile, cu cinci victorii şi patru remize. Pe locul secund s-a situat maestrul FIDE Alexandru Ogleznev, care a acumulat 6,5 puncte. Tot 6,5 puncte a acumulat și maestrul FIDE, ex-campionul Republicii Moldova Liviu Cerbulenco, care s-a clasat pe locul trei.

În clasamentul feminin pe locul întâi s-a situat multipla campioană a Republicii Moldova, marea maestră Svetlana Petrenco, iar experimentatul maestru internațional Victor Romcovici, a devenit cel mai puternic dintre veterani.

Locul I între jucătorii cu ELO <2000 l-a ocupat chișinăuianul Leon Revenco, iar între șahiștii cu ELO<1700 – Alexandru Scurtu din Râbnița. Premiul pentru juniori i-a revenit lui Iurie Miron.

IPN

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).