Marcați
Escroc român condamnat în Moldova
12.04.2016, 15:51
Un cetățean român a fost condamnat la 10 ani de închisoare în Republica Moldova, pentru că ar fi dobândit prin înșelăciune aproximativ 900 de mii de lei, de la doi moldoveni.

În perioada anilor 2011-2012, cetățeanul român Marius Mihai și-a însușit, prin înșelăciune, aproximativ 20 de mii de euro de la o fată din țara noastră. Acesta i-a promis că o va lua de nevastă, pentru a-i câștiga încrederea. Între timp, sub pretextul că ar avea nevoie de investiții într-o afacere, din care i-a promis iubitei venituri fabuloase, a cerut bani de la viitoarea soacră. Pentru a-și ajuta ginerele, femeia a luat un împrumut de la persoane fizice, pentru care a pus în gaj un apartament din Capitală și o casă din Budești. Pe lângă acești bani, cetățeanul român a luat cu împrumut materiale de construcții în valoare de peste 500 de mii de lei, de la un magazin specializat din Chișinău.

Marius Mihai a ajuns în vizorul poliției acum patru ani. Asta după ce mai multe femei s-au plâns că el le-ar fi deposedat, prin înșelăciune de zeci de mii de euro. Printre acestea Elena Solonenco și fiica ei Rodica. Marius și Rodica au făcut cunoștință prin intermediul unui site de socializare. În scurt timp, bărbatul a trecut cu traiul la Chișinău, în locuința fetei.

"Cinstit să vă spun, nu mă încălzește că va sta închis 10 ani. Eu vreau ca el să-mi întoarcă banii, ca eu să-mi restitui casele înapoi. Nouă persoane riscăm să rămânem în stradă. Eu lucrez cu un salariu de 880 de lei. Eu nu am bani ca să întorc aceste credite. Dar eu rămân în stradă, împreună cu nepoți și copii" , spune Elena Solonenco.

Cele două femei riscă să rămână acum fără adăpost, după ce locuința din Budești le-a fost sechestrată, pentru că nu au restituit împrumutul de aproximativ 30 de mii de euro. Familia nu are acești bani, mai ales că și pentru apartamentul din Capitală, pe care l-au pus în gaj, urmează să plătească încă 12 mii de dolari. Instanța de judecată a dispus încasarea de la inculpat în folosul părților vătămate a prejudiciului material și moral provocat prin înșelăciune.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).