Marcați
Lucrările de construcție a benzinăriei din preajma Circului continuă
12.04.2016, 13:40
Lucrările de construcție a benzinăriei din preajma Circului au început la finele lunii februarie, însă oamenii care locuiesc în apropiere și consilierii municipali s-au opus. Chiar dacă agentul economic are actele ce-i permit inițierea lucrărilor, aleșii locali și societatea civilă consideră că acestea au fost obținute cu abateri de la legislație, deoarece obiectul urmează a fi construit într-o zonă înverzită. Vicepretorul sectorului Râșcani, Vasile Meriacre, a declarat că nu poate să se opună construcției abuzive, în timp ce lucrările au loc pe furiș.

"Fapt pentru a interzice construcția, eu nu am. Este Inspecția de Stat în Construcții, dacă ei consideră că sunt încălcări, sunt în drept de a sista lucrările. Eu astăzi nu am dreptul să dictez Inspecției de Stat în Construcții", a menționat Vasile Meriacre.

Consilierii municipali și reprezentanții Preturii Sectorului Râșcani i-au cerut agentului economic să oprească lucrările, până vineri. Ei urmează să aibă o întrevedere cu reprezentanții Companiei Bemol, pentru a ajunge la un consens privind construcția benzinăriei.

"Varianta ideală este ca să-l ajutăm pe agentul economic să identifice un alt teren și, respectiv, să-și facă business planul. A doua soluție ar fi să integrăm această construcție PECO în zona dată, ținând cont de faptul că actele permisive au fost eliberate înainte de moratoriu. Cu toate că eu, ca și orice chișinăuian, văd acolo altceva decât o stație PECO", a menționat consilierul municipal neafiliat, Ion Ștefăniță.

Datele oficiale arată că în Capitală sunt 217 benzinării, cu 95 peste numărul stabilit în Planul General Urbanistic. Potrivit ecologiștilor, aceste stații sunt suficiente pentru numărul de mașini din Chișinău.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).