Marcați
Protest la Liceul Teoretic ”Dante Alighieri” din Capitală!
11.04.2016, 15:16
Profesorii Liceului Teoretic „Dante Alighieri” din Capitală și părinții elevilor care învață la această instituție au blocat astăzi intrarea în clădire. Ei s-au opus, în acest mod, aducerii noului director, cu ajutorul reprezentanţilor Direcţiei municipale Educaţie și executorului judecătoresc. Aceștia au venit la liceu cu o decizie irevocabilă a Curții Supreme de Justiţie.

Rodica Guțu a fost desemnată director al liceului în 2014, de către Ministerul Educației, în urma unui concurs. De atunci, ea nu a avut, însă, acces în instituție. Profesorii și părinții elevilor își doresc un manager din cadrul colectivului, în timp ce Rodica Guțu provine din orașul Bălți.

„Au avut dreptul să conteste doi ani de zile, în toate instanțele. Și avem decizia definitivă a instanței. Deci doamna Rodica Guțu trebuie să își ia postul pe care l-a ocupat prin concurs”, susține Olga Zastavețchi, reprezentant al Direcției municipale Educație.

Profesorii spun, însă, că, în cadrul concursului, au fost admise mai multe abateri.

„Noi insistăm, avem martori care au fost membri într-adevăr, membrii comisiei de atunci doi ani, care ne-au confirmat”, spune Violeta Botnari, director adjunct al liceului.

Și părinții spun că îi sprijină pe profesori și cer organizarea unui nou concurs pentru selectare directorului.

„Noi protestăm din cauza că totuși socotim că sunt careva încălcări de lege. Și noi toți părinții suntem de partea colectivului teoretic din liceul Dante Alighieri și îi susținem din plin”, spune Tatian mazivu, locuitoate a Capitalei.

Deși a plecat fără a putea ajunge în biroul său, directoarea a promis că va reveni. La Liceul ”Dante Alighieri” sunt 64 de profesori și 1200 de elevi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).