Marcați
Consilierii liberali în frunte cu Dorin Chitoacă au părăsit ședința CMC
11.02.2016, 13:38
Majoritatea consilierilor municipali din partea PSRM, PPEM, ”Partidului Nostru”, PCRM și consilierul independent Ion Ștefăniță sunt gata să activeze în beneficiul municipiului Chișinău. Aleșii locali au menționat, că în CMC nu este loc pentru politică și speculații cu caracter geopolitic.

”Vreau să spun că fracțiunea noastră este prezentă la ședința convocată de primarul general. Dacă vor începe careva speculații cu caracter geopolitic, vom părăsi sala de ședințe și nu vom participa la ședința de astăzi a CMC ”, a declarat în debutul ședinței președintele fracțiunii PPEM în CMC, Oazu Nantoi.

”Chirtoacă în mod conștient distruge orașul, și noi trebuie să oprim acest lucru. Demult vorbim, că este nevoie să lăsăm deoparte toate preferințele geopolitice a fiecăruia dintre noi și să începem să lucrăm în beneficiul chișinăuienilor”, a adăugat președintele fracțiunii ”Partidul Nostru” în CMC, Ilian Cașu.

La rîndul său, socialiștii și-au îndemnat colegii să-și unească forțele, pentru a face Chișinăul un oraș frumos și prosper.

”Ne-am adunat aici, deoarece 26 de consilieri au semnat cererea privind convocarea ședinței CMC. Singurul obiectiv al nostru este să facem Chișinăul să fie un oraș, unde nu sunt distruse grădinițele și spitalele, și unde se construiesc case în parcuri. Acum vedem, că orașul este împînzit de chioșcuri și anexe. Haideți să facem Chișinăul mai frumos și atractiv pentru orășeni”, a declarat președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

Mai mult, consilierul independent în CMC, Ion Ștefăniță a venit cu inițiativa de a crea în Consiliu o majoritate ”pentru Chișinău”.

”Trebuie să încetăm construcția stațiilor PECO, care apar în Chișinău ca ciupercile după ploaie. La o parte politica și geopolitica. Trebuie să formăm o majoritate ”pentru Chișinău”, care va începe să activeze în interesul orășenilor”, a menționat Ștefăniță.

Rămași fără majoritate în Consiliul Municipal, consilierii din partea Partidului Liberal, în frunte cu Dorin Chirtoacă au părăsit ședința CMC.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).