Marcați
Gripa închide școlile și grădinițele din țară
11.02.2016, 13:00
Gripa și virozele au făcut ca mai multe școli și grădinițe din țară să-și susteze temporar activitatea. Este vorba de cîteva grădinițe și o școală din raioanele Ceadîr Lunga, Călărași, Taraclia și Strășeni.

Șeful Direcției educație preuniversitară de la Ministerului Educației, Valentin Crudu a comunicat că 34 de copii din instituțiile din raionul Călărași și Strășeni au fost diagnosticați cu infecții respiratorii acute.

Potrivit lui Crudu a fost întreruptă activitatea într-o şcoală din raionul Taraclia, unde 40 din cei 260 de elevi s-au îmbolnăvit, iar trei instituţii au fost închise pentru o săptămână. Administraţia școlii urmează să prezinte ministerului un orar de recuperare a orelor.

De asemenea, a fost sistată activitatea unei grădiniţe din raionul Ceadîr-Lunga. Șeful Centrului raional de Sănătate Publică, Ivan Hasta, a declarat că din cei 195 de copii, care frecventau instituţia 59 s-au îmbolnăvit. Totodată, 12 cadre didactice din grădiniţă suferă de infecţii respiratorii acute.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).