Marcați
Un nou protest față de majorarea prețului la viniete; de data aceasta în fața Parlamentului
7.04.2016, 15:40
Zeci de proprietari ai mașinilor înmatriculate peste hotare au protestat astăzi în fața Parlamentului, față de intenția Guvernului de a majora de trei ori vinieta. Asta chiar dacă președintele Parlamentului a anunțat miercuri despre decizia majorității deputaților de a nu susține în a doua lectură această prevedere din Politica bugetar-fiscală. Deputații au constatat că majorarea de trei ori a vinietei nu va salva bugetul statului.

"Noi suntem împotriva majorării vinietei și ne-am expus poziția și atunci când proiectul a fost votat în prima lectură. Se creează impresia că se încearcă a smulge bani de oriunde, numai să fie bani. Nu este corect, deoarece o astfel de abordare este ca o injectare temporară în bugetul statului, care nu salvează în niciun fel situația creată" , a declarant Grigore Novac, deputat PSRM.

Protestatarii au spus că au aflat despre decizia majorității parlamentare de a nu susține majorarea vinietei, însă vor ca deputații să treacă de la vorbe,

"Vrem fapte concrete, nu doar declarații, deoarece avem practica domnului Candu când s-a mai expus odată pe marginea acestui subiect, ca peste câteva zile ministrul Finanțelor să iasă și să strige vehement că nu vor revedea în niciun caz nicio modificare a vinietei și a taxei de devamare auto", a spus unul dintre protestatari.

"Așa bătaie de joc față de omul de rând ca în țară la noi, nu am văzut nicăieri. Cu cele mai înalte taxe vamale, cele mai mari taxe la vinietă și cu cele mai rele drumuri din Europa", a menționat un alt participant la protest.

Amintim că proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016, aprobat în prima lectură, prevede majorare a vinietei de de la 100 de euro, pentru un an, până la 360 de euro. Deputaţii au la dispoziţie 10 zile pentru a formula amendamente, ce urmează a fi avizate de Guvern.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).