Marcați
Foto: basarabia.md
Reprezentanții companiilor de publicitate cer autorităților Capitalei să instituie moratoriu asupra demontării panourilor stradale.
7.04.2016, 15:00
Reprezentanţii Asociaţiei Agenţiilor de Publicitate din Moldova spun că dispoziţia autorităților locale de a demonta panourile stradale este ilegală. Ei îl acuză pe edilul Capitalei că ar fi responsabil de introducerea haosului în acest domeniu, din 2007, anul când a început primul mandat de primar al lui Chirtoacă.

De asemenea, managerii companiilor de publicitate spun că în țara noastră nu există o bază juridică privind demontarea panourilor, iar până acum nu a fost organizată nicio şedinţă, nu s-a discutat nici cu arhitecţii în acest sens.

„La momentul de față activitatea noastră este supusă totalmente blocadei. În Chișinău nu se cunosc reguli de amplasare. Documentul, regulamentul provizoriu fiind temporar, oricum nu este luat în calcul. Unica regulă este interesul personal al persoanelor și al companiilor apropiate familiei domnului Chirtoacă”, susține Victoria Barbă, vicedirector Asociația Agențiilor de Publicitate.

Consilierii municipali susțin că în acest domeniu trebuie de făcut ordine și de contracarat abuzurile din partea primarului. Până la găsirea unei soluții, aleșii locali au acceptat propunerea agențiilor de publicitate, privind instituirea moratoriului asupra atribuirii și retragerii autorizațiilor de amplasare a panourilor stradale. Asta până la îndeplinirea a două condiții.

„Unu, fie redactarea, fie aprobarea unui nou regulament. Doi, elaborarea unei scheme de amplasare a panourilor. Și unul și altul trebuie să fie făcut prin dezbateri publice, prin consultarea atât cu voi, ca agenți economici, cât și cu cetățenii la general”, a menționat Maxim Lebedinschi, consilier municipal PSRM.

În urma discuțiilor, s-a convenit asupra creării unei comisii mixte, care va elabora un regulament privind amplasarea panourilor publicitare. Ulterior, documentul va fi propus pentru aprobare Consiliului Municipal Chișinău.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).