Marcați
O nouă ședință în dosarul Filat; au fost audiați noi martori, care confirmă implicarea liderului PLDM în delapidările de la BEM
6.04.2016, 17:53
Judecătoria sectorului Buiucani a audiat astăzi noi martori în dosarul fostului premier, Vlad Filat. Potrivit procurorului Adriana Bețișor, cei patru au depus depoziții care confirmă implicarea liderului PLDM în delapidările de la Banca de Economii.

"Au fost audiați martori care au confirmat înregistarea unor automobile pe numele acestora, la solicitarea inculpatului. Automobile care au fost posedate de persoane din anturajul lui Vladimir Filat. Spre exemplu un automobil de model Porsche Macan, care e posedat și utilizat de Olga Roman", a declarat Adriana Bețișor, procuror anticorupție.

Pe de altă parte, avocatul inculpatului a declarat că demersul privind excepția de neconstituționalitate, depusă la Curtea Constituțională, nu a fost admisă.

"Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cerea noastră, însă noi credem în continuarea articolul 29 din Codul de procedură este unul neconstituțional", susține Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat.

Următoarea ședință de judecată, în instanța de fond, va avaea loc în data de 8 aprile. Vlad Filat este învinuit că ar fi primit mită aproximativ 800 de milioane de lei de la omul de afaceri Ilan Şor. Dacă va fi găsit vinovat, fostul premier riscă până la 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a deţine funcţii publice.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).