Marcați
Ambasadorul SUA în RM salută decizia CCM privind revenirea la alegerea președintelui prin vot direct
5.04.2016, 12:19
Decizia Curții Constituționale a Moldovei din 4 martie, privind revenirea la alegerea președintelui prin vot direct poate fi doar salutabilă, chiar dacă este una contradictorie. Declarația a fost făcută de către ambasadorul SUA în RM, James Petite în cadrul unui interviu pentru postul de radio ”Europa Liberală” și postul public de televizune Moldova 1.

Potrivit lui Petite, pe de o parte, această decizie reprezintă voința poporului, deoarace majoritatea populației se pronunță pentru alegerea președintelui prin vot direct. Pe de altă parte, spune diplomatul, acest lucru va permite evitarea unor noi crize politice, legate de alegerea președintelui.

”SUA va recunoaște oricare va fi rezultatul acestor alegeri. Mai puțin important este faptul dacă viitorul președinte va fi de pe eșchierul de stînga sau de dreapta. Important este dacă va putea el aduce schimbări în societatea moldovenească, care cu regret, este bazată pe corupție”, a menționat amabasadorul.

Amintim că săptămîna trecută, majoritatea parlamentară a stabilit că alegerile prezidențiale vor avea loc în data de 30 octombrie.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).